Magyarországról

A magyar kísérő vadászok többnyire beszélik a német vadászati szaknyelvet.

 

Területe
93.032 km2
Lakosság
10.102.000
Idő
GMT+1
Nyelv
Magyar
Pénznem
Forint
Államforma
Köztársaság
Főváros
Budapest
Megyék
19

Földrajzi elhelyezkedés

Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében található, északról Szlovákia, észak-keletről Ukrajna, keletről Románia, délről Szerbia és Horvátország, dél-nyugatról Szlovénia, nyugatról Ausztria határolja.

Természeti adottságok

Az ország 50%-a sík terület. Magyarország területét a természeti tényezők alapján 6 nagy tájra oszthatjuk fel: Alföld, Kisalföld, Dunántúli-középhegység, Dunántúli-dombság, Alpokalja, Északi – középhegység. Az Alföld Magyarország legjellemzőbb és legnagyobb tájegysége. Magyarország két legfontosabb folyója a Duna és a Tisza. A Balaton Közép-Európa legnagyobb tava.

Éghajlat

Magyarország éghajlata kontinentális. A legmelegebb hónap a július, középhőmérséklete 21,7 °C. A csapadék éves mennyisége az Alföld középső részén 500-550 mm, a középhegységi régióban 600-800 mm.

 

Napkelte / Napnyugta

Közlekedés

Nemzetközi repülőtere a Liszt Ferenc repülőtér Budapesten található. Az autópályák egységesen és néhány gyorsforgalmi út fizetősek, használatuk előre váltott E-matricával lehetséges. A E-matricák megvásárolhatók a nagyobb benzinkutaknál és a határátkelőhelyeken. A bizonylatok egy évig megőrizendőek.

Autópályák

M1 (Budapest – Hegyeshalom)
M2 (Budapest – Rétság)
M3 (Budapest –Vásárosnamény)
M5 (Budapest – Röszke)
M6 (Budapest – Bóly)
M0  autóút
M7 (Budapest – Letenye)